De Marmerie

Specialist in het bewerken van natuursteen

Natuursteen Coaten

Een methode waarbij uw vloer van bovenaf wordt gedicht met kunststoflaag. Vooral bij (ruwe) Leistenen en Kwartsietsoorten wordt deze methode toegepast. Deze behandeling verdiept uw natuursteen van kleur en structuur.

Als de coating is uitgehard bied het een goede bescherming tegen vuil en vlekken. Coating heeft na verloop van tijd onderhoud nodig.

Over het coaten.

Coaten gebeurd met een vocht en vuilwerende kunststof die vooraf is opgelost in terpentine en wordt met de hand aangebracht. Een laag coating is niet geheel krasvast, u moet de laag onderhouden in het wekelijks onderhoud.

Van toepassing op:

Doorgaans wordt dit op vloeren aangebracht met een ruw en grof karakter. Meestal leistenen of een kwartsiet, maar ook ruw gemaakte zandstenen of marmerachtigen worden met een dergelijke behandeling makkelijker in het gebruik en onderhoud.

De procedure:

De coating wordt op een schoon en droog oppervlak aangebracht. Doorgaans zullen meerdere lagen haaks op elkaar worden aangebracht, soms in een combinatie met een was. U zult rekening moeten houden met een droogtijd van maximaal 12 uur voordat het oppervlak weer beloopbaar is.

Het resultaat:

Door deze behandeling ontstaat er een oppervlak dat beschermd wordt van bovenaf door een kunstoflaag die zich aan het oppervlak bindt. Door deze laag kunnen vuil en verkleuringen nauwelijks intrekken. Het is een sterke buffer tegen vuil en vergemakkelijkt het onderhoud en dagelijks gebruik. Hoewel het een goede bescherming biedt zult u ook hier rekening moeten houden met de temperatuur en het type vloeistof. Een kokendhete vloeistof of een oplosmiddel kunnen de integriteit van de beschermlaag aantasten.

Heeft u een kras of vlek gemaakt in de beschermlaag? Geen nood, door een kleine hoeveelheid van de coating of uw dweilmiddel puur op de beschadiging aan te brengen kunt u het aanzien vaak al herstellen. In het gewone onderhoud verdwijnt de vlek daarna vaak na enkele weken. Bij twijfel kunt u altijd even contact met ons opnemen.