De Marmerie

Specialist in het bewerken van natuursteen

Schuren van natuursteen

Een methode waarbij uw natuursteen van grof naar fijn wordt afgeschuurd. Deze afwerking is intensief en geeft een prachtige uitstraling aan uw natuursteen.

Voor vloeren: Doordat alle tegels onderling in hoogte aan elkaar gelijk worden geslepen, krijgt u het effect alsof uw vloer uit een vaste plaat bestaat.

Over het schuren.

Schuren gebeurd met water, verschillende schuurmachines en polijsthulpstukken. Voor de kleine hoekjes en randjes is er natuurlijk een handschuurmachine.

Van toepassing op:

Alle soorten natuursteen, met uitzondering van graniet, leisteen, kwartsiet. Granito ook wel terrazzo genoemd kan wél gewoon worden opgeschuurd.

De procedure:

Het natuursteen wordt grof afgeslepen met een schuurmachine en veel water. Het slijpsel wordt weggezogen met een waterzuiger. Na de hele grove behandeling zal er een steeds fijnere afwerking gerealiseerd worden met verschillende slijp en schuurmiddelen. De gradatie van glans – van gepolijst tot gezoet en alles hier tussen in- is geheel naar uw smaak te realiseren.

Het resultaat:

Door deze behandeling krijgt uw vloer een unieke en prachtige uitstraling. De tegels worden onderling in hoogte aan elkaar gelijk geslepen en dit zorgt vaak voor haast onvoelbare en schone voegen. Hierdoor ontstaat de indruk dat uw vloer uit een plaat bestaat en heeft het vuil veel minder kans om uw voegen te verkleuren. Dit wordt doorgaans als zeer chique ervaren.

Het is een intensieve behandeling de meeste tijd vergt. Ook moet u rekening houden met stof.

Alternatieven voor schuren zijn Polijsten met poeder, Zoeten, of het Kristalliseren. Polijsten van natuursteen