De Marmerie

Specialist in het bewerken van natuursteen

Marmer Polijsten Rotterdam

Werkgebied: Regio Rotterdam

Is uw marmer versleten? Dan is polijsten de oplossing!

Uw marmer slijt door gebruik; wanneer u het marmer van dichtbij bekijkt ziet u dat er kleine krasjes zijn ontstaan. Dit komt omdat marmer eigenlijk een zacht materiaal is. Het is gevoelig voor zuren en krassen. Marmer heeft deze eigenschappen omdat het een kalksteen is, het bestaat voor een deel uit kalk en is zodoende niet heel erg sterk. Dat heeft echter ook een voordeel, uw marmer is altijd te polijsten.

Het polijsten hersteld het aanzien van uw marmer

Slijtage (kleine krasjes en doffe looppaden in het materiaal) kunnen worden gepolijst zodat deze niet meer zichtbaar of veel minder zichtbaar zijn. Diepe krassen kunnen met een gewone polijstbehandeling niet meer worden weggewerkt, daarvoor is de beschadiging dan te diep. Gelukkig kunnen we indien nodig plaatselijk de kras schuren en vervolgens polijsten. Uw vloer ziet er dan weer prachtig uit.

Gezoet of hoogglanzend

U kunt bij ons kiezen hoeveel glans uw vloer krijgt. We kunnen uw vloer zoeten of hoogglanzend herstellen. We doen dit door uw vloer te polijsten met speciale polijstpads, eventueel gebruik makend van een extra polijstpoeder. Als u niet precies weet wat u van een gezoete vloer kunt verwachten dan kunt u ons altijd vragen om eerst even een proefstuk te komen doen. Zo weet u precies wat u als eindresultaat krijgt. Wanneer u uw vloer laat zoeten raden we u aan om de vloer ook te impregneren. Zo blijft uw vloer ook in de praktijk nog gemakkelijk in het gebruik.