De Marmerie

Specialist in het bewerken van natuursteen

Marmer Reinigen Rotterdam

Werkgebied: Regio Rotterdam

Is uw marmeren vloer aan een grote schoonmaak toe?

Wie een wat oudere marmeren vloer heeft kent het verschijnsel wel; dat deze op een gegeven moment niet meer naar tevredenheid schoon te krijgen is. Zelf uw marmeren vloer reinigen is dan niet meer voldoende.

De reden is dat de vloer in de loop der jaren door slijtage en vervuiling een beetje is aangetast. Er is meestal sprake van (milde) beschadigingen in het marmer, ook is vaak de vloer in de loop der jaren wat verkleurd en zijn de voegen helemaal niet meer schoon te krijgen

Uw marmer laten reinigen door de Marmerie

Allereerst zullen we de wanden deels afplakken om deze te beschermen tegen spetters van het reinigen. Vervolgens gaan we aan de slag met het reinigen zelf. We maken dweilwater aan met een sterke alkalische reiniger, speciaal voor natuursteensoorten die gevoelig zijn voor zuren. Dit reinigingsmiddel zorgt ervoor dat oude waslagen en vervuiling hun greep op het marmer verliezen. Het vuil laat dus makkelijker los. Vervolgens boenen we met een boenmachine en een speciale pad grondig de vloer. Met een waterzuiger zuigen we het losgekomen vuil van het marmer. We herhalen deze behandeling net zolang tot de vloer maximaal schoon geworden is.

Na het reinigen van het marmer

Uw marmer is nu zo schoon als we het met onze technieken kunnen krijgen. U krijgt van ons natuurlijk een goed advies om uw vloer zo mooi mogelijk te houden. En als een vervolgbehandeling nodig is, bijvoorbeeld het polijsten of impregneren, dan zullen we u hierover natuurlijk ook zeker informeren. Natuurlijk is het zo dat wanneer u bij ons uw vloer wilt laten polijsten of impregneren, het reinigen van uw marmer bij de behandeling is inbegrepen.