De Marmerie

Specialist in het bewerken van natuursteen

Natuursteen impregneren Rotterdam

Werkgebied: Regio Rotterdam

Waarom u uw natuursteen moet impregneren

Wanneer uw natuursteen wat poreus is, zal deze eerder vuil opnemen. Na verloop van tijd raakt de vloer dan vervuild, verkleurd en is slecht schoon te krijgen. Een impregneermiddel zorgt ervoor dat uw natuursteen minder snel vies wordt, gemakkelijker schoon te krijgen is en eenvoudiger in het onderhoud wordt.

Een impregneermiddel kan de kwetsbaarheden van het natuursteen (bijvoorbeeld dat het gevoelig is voor zuren) niet opheffen. Het is vooral een behandeling die gericht is op het vergemakkelijken van het onderhoud.

Wij kiezen voor u het beste impregneermiddel uit

Het is noodzakelijk om het beste impregneermiddel te selecteren aan de hand van de soort en kleur van het natuursteen. Zo kunnen sommige soorten impregneermiddel er voor zorgen dat het natuursteen veel donkerder wordt. Ook zijn er natuursteensoorten die door de extreme poreusiteit een specifiek impregneermiddel nodig hebben om de kwaliteit van de bescherming te garanderen.

Wij zorgen er met onze expertise voor dat we uw natuursteen met de beste middelen impregneren en dat u van te voren weet wat u kunt verwachten.

Na het impregneren van het natuursteen

Na het impregneren van uw vloer moet u enkele dagen de vloer goed laten drogen, vaak is het natuursteen wel binnen enkele uren beloopbaar maar moet de beschermlaag in het natuursteen eerst helemaal goed uitdrogen voordat u weer kunt dweilen of de vloer afdekt met bijvoorbeeld een vloerkleed. De natuursteen moet dus na de bewerking vrij kunnen ademen en zeker de eerste 48 uur niet in aanraking komen met vocht.