De Marmerie

Specialist in het bewerken van natuursteen

Onderhoud

Al het natuursteen heeft onderhoud nodig. Dat kan zijn dagelijks, wekelijks, jaarlijks of eens in de tien jaar. Maar alles slijt onder de invloed van het gebruik of de invloed van het weer.

U kunt veel van deze slijtage voor zijn door uw natuursteen passend te reinigen en te correct behandelen als er zich eens een ongelukje voordoet.

Dagelijks en wekelijks onderhoud

In de regel is het zo dat wanneer het een vloer betreft, het belangrijker is om deze zandvrij te houden dan om deze vaak te dweilen. Wanneer u een marmer heeft dan is het goed om te weten dat zand harder is dan marmer, en dus krassen veroorzaakt wanneer u uw vloer niet zandvrij houdt. Door de vloer goed zandvrij te houden met bijvoorbeeld een vloerwisser kunt u de zogenaamde loop in de vloer vertragen. Met de loop bedoelen we de slijtage die zich op de meest gebruikte wandelroutes in uw woning bevindt. Kenmerkend hiervoor zijn kleine en vaak ondiepe krassen, die de glans en egaliteit en het aanzien van uw vloer verstoren. Zo zijn vaak de gang, de keuken en het gedeelte voor de bank onderhevig aan deze slijtage.

Stofzuiger

Wanneer u een stofzuiger gebruikt zult u in de gaten moeten houden of de beschermende haren van uw stofzuigermond nog voldoende lang zijn. Is dit niet het geval dan zou bij sommige stofzuigers het harde plastic krassen op uw vloer kunnen veroorzaken.

Dweilen

U kunt beter klam vochtig dan echt nat dweilen. Dit omdat water vaak allerlei mineralen zoals kalk bevat die zich op uw vloer kunnen hechten en na verloop van tijd de vloer wat ruwer kunnen maken. Hierdoor heeft vuil eerder de kans om zich aan uw natuursteen te hechten.

Dweilt u met een dweilwas?

Dan is het van te voren stof en zandvrij maken van uw vloer een must. Anders dweilt u dit vuil in uw beschermende laag.

Groot en klein onderhoud

In eigenlijk alle gevallen laat u eens in de paar jaar een bedrijf als de Marmerie het groot onderhoud uitvoeren. Wij herstellen voor u het originele uiterlijk van uw vloer. Of, als u dat zou willen, dan kunnen we zelfs de uitstraling van de vloer veranderen door bijvoorbeeld de glans van gepolijst naar gezoet te brengen. Nadat wij eenmalig uw vloer in zijn geheel hebben bewerkt, hoeven wij in het onderhoud daarna slechts de paden en slijtagestukken bij te werken. Iets wat behoorlijk in de kosten scheelt!
Voor al het onderhoud groot en klein moet u bij de marmerie zijn