De Marmerie

Specialist in het bewerken van natuursteen

Zoeten van natuursteen

Tegenwoordig zijn er verschillende manieren om te zoeten. 1) Diamantgebonden polijstschijven 2) Het Schuren Over het schuren van een marmeren vloer kunt u hier meer lezen.

Over het zoeten van een vloer.

Wanneer we constateren dat het hoogteverschil geen problemen oplevert dan kunnen we, zonder dat er grof geslepen hoeft te worden, overgaan op een oppervlakte behandeling die heel licht het materiaal opschuurt.

Van toepassing op marmer zoals:

Carrara, Blauwsteen, Laperto, Bottichino en ook Kalkstenen en Travertin vloeren. Wanneer wij contact met u hebben zullen wij natuurlijk de geschiktheid van deze behandeling voor uw vloer kunnen bepalen.

De procedure:

Door speciale diamantgebonden polijstschijven te gebruiken, en deze met water, een boenmachine en een waterzuiger op uw vloer toe te passen ontstaat er een gezoete glans. Met deze behandeling wordt er een gedeelte van de toplaag afgeslepen. Het is echter niet zo dat de diepte hiervan met het oog meetbaar is, daarvoor is de weg geslepen hoeveelheid nog te minimaal.

Het resultaat:

Door deze behandeling ontstaat er een oppervlak met een gezoete uitstraling. Hiermee wordt een matte uitstraling bedoeld met een eierglans. Hierin is de reflectie graad laag. Hoewel u zeker wel uw meubelen zult zien spiegelen in de vloer is het detail dat in de spiegeling zichtbaar is vele malen lager dan bij een gepolijste vloer. De krassen zullen worden weggeslepen of sterk verminderen, hierdoor ontstaat een egale, strakke glans. Structuur wordt matig geaccentueerd, dit door de matte uitstraling.

Een gezoete vloer zal doorgaans ook geïmpregneerd worden. een vloer zoeten