De Marmerie

Specialist in het bewerken van natuursteen

Natuursteen polijsten.

Wanneer er gesproken wordt over het polijsten van een vloer dan wordt er doorgaans een onderscheid gemaakt tussen twee behandelmethoden.

1) het polijsten middels een poeder 2) het schuren van een vloer .

Over polijsten met een poeder.

Van toepassing op:

Marmer zoals: Carrara, Blauwsteen, Laperto, Bottichino en ook Kalkstenen en Travertin vloeren. Wanneer wij contact met u hebben zullen wij natuurlijk de geschiktheid van deze polijst behandeling voor uw vloer kunnen bepalen.

De procedure:

Polijsten is een procedure waarbij met een re-mineraliseerpoeder de aanwezige mineralen in uw vloer als het ware worden opgezuurd. Het re-miniraliseerpoeder wordt geactiveerd door water, en wordt middels een boenmachine en een waterzuiger op uw vloer toegepast. Hierdoor wordt de oude aangetaste toplaag opgelost en een nieuwe frisse en glanzende toplaag aangemaakt. Dit proces vindt op microscopisch niveau plaats. Er wordt dus geen (waarneembaar) gedeelte van de toplaag afgeschuurd.

Het resultaat:

Het resultaat van deze behandeling is een strakke en sterk glanzende vloer waarvan de meeste krassen niet meer zichtbaar zijn. Dit komt omdat deze krassen ofwel door het polijstpoeder zijn weg-geëtst of omdat de krassen eenzelfde glans als de vloer hebben gekregen. Wanneer er in de vloertegels structuren aanwezig zijn, zoals dat bij bijvoorbeeld een Laperto of Bottichino gebruikelijk is. Dan worden mogelijk deze structuren door de behandeling ook geaccentueerd. vloer polijsten