De Marmerie

Specialist in het bewerken van natuursteen

Natuursteen impregneren Den Haag

Werkgebied: Regio Den Haag

Uw natuursteen impregneren, een goed gebruik

Wanneer uw natuursteen wat ruw is, of poreus dan zult u veel baat hebben bij een impregneerlaag. Een impregneerlaag trekt in het natuursteen en sluit de steen goed af. Een impregneermiddel zorgt er voor dat uw natuursteen makkelijker schoon te maken is. Het is zorgt er dan ook voor dat uw steen gemakkelijker te dweilen is.

Uw natuursteen is na impregneren eenvoudiger in het onderhoud

Uw natuursteen kan bijvoorbeeld een wat open sturctuur hebben. In dat geval kunt u merken in het dagelijks gebruik dat vlekken ontstaan door vloeistoffen lastig weg te krijgen zijn. Door het natuursteen te impregneren heeft de vloeistof minder kans om in de vloer te trekken. Uiteraard is het impregneren van natuursteen preventief, het is echter geen ondoordringbare laag.

Na het impregneren kan vuil minder eenvoudig grip krijgen op de vloer, het maakt dus het dagelijks ondehoud gemakkelijker.

Het natuursteen blijft ook met impregneren gevoelig voor zuren en krassen

Uw natuurstenen vloer of aanrecht zal gemakkelijker worden in het onderhoud, echter de eigenschappen van natuursteen, bijvoorbeeld dat het krasgevoelig is of niet zuurbestendig is, die kunnen helaas niet verandert worden.

Eigenschappen van natuursteen veranderen

Regelmatig vragen onze klanten in Den Haag of we de eigenschappen van het natuursteen kunnen veranderen. met impregneren lukt dat echter niet, wel wordt uw steen gemakkelijk in het onderhoud.